Skip to content

Wij zijn een vereniging van medisch-instrumentatietechnici, gespecialiseerd in dialyse

Een dialysetechnicus is verantwoordelijk voor de instandhouding van de apparatuur van o.a.de dialyse en waterzuiveringsapparatuur op een dialyseafdeling. Bij het uitvoeren van de reparatie-, onderhouds- en modificatiewerkzaamheden houdt de dialyse-technicus zich strikt aan de protocollen en richtlijnen en onderhoudsvoorschriften.

Tevens heeft hij/zij een adviserende taak bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Daarbij wordt rekening gehouden met normen, richtlijnen en protocollen met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid. Hij/zij werkt mee aan het ontwikkelen en onderhouden van de kwaliteitssystemen.


De doelstelling van de vereniging is om:

  • De kennis op dialysegebied te delen en zodoende te vergroten.
  • Middels deze site te streven naar een grote interactie van de gebruikers onderling, welke zich voornamelijk afspeelt op het discussieforum.
  • Het vergroten van kennis middels het organiseren van de VDT-studie dag en het deelnemen aan De Nederlandse Nefrologie Dagen.
  • Het actief zijn in diverse ‘werkgroepen’, zoals de NFN-richtlijnen en de HKZ-normen.

 


Let op!

Bij de livegang van onze nieuwe website hebben we aan elke (bestaande) gebruikersnaam van onze VDT-leden een nieuw wachtwoord gekoppeld. De leden zullen hun nieuwe wachtwoord per e-mail ontvangen.

Aangezien van een aantal leden het e-mailadres in onze database niet meer werkzaam is kunnen we helaas niet iedereen bereiken.

Nog geen nieuw wachtwoord ontvangen? Neem contact met ons op. Dan sturen we u uw gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord per e-mail.